6:58 , четвртак , 25 април 2019
Početna / STRANI / ŠKODA NAJAVILA ELEKTRIČNI RS MODEL

ŠKODA NAJAVILA ELEKTRIČNI RS MODEL

Škodin budući električni model imaće svoju RS verziju.
Češki proizvođač trenutno u ponudi ima samo jedan sportski RS model – Oktaviju RS, a uskoro će dobiti i drugi, SUV Kodiaq RS.

Porodica RS modela nakon toga biće proširena i trećim vozilom, a u pitanju je automobil na električni pogon, potvrdio je za Autocar šef Škodinog odeljenja za prodaju i marketing, Alain Favey.

Iako će taj model nositi „RS“ oznaku, to neće obavezno značiti da su performanse u prvom planu.

Naime, kako kaže Favey, uprkos znački koja je kod ostalih Škodinih RS modela sugerisala njihov sportski karakter, u fokusu električne Škoda RS biće stajling automobila i poseban doživljaj u vožnji.
Električna Škoda RS biće zasnovana na konceptu Vision E, a najpre će se 2020. pojaviti regularni model na struju. Tek 2022. godine treba očekivati RS varijantu električnog modela.
Favey je nagovestio da je moguć i povratak Fabije RS, koja je ukinuta kada se pojavila aktuelna, treća generacija Škodinog potkompaktnog modela.

Češki proizvođač tada je smatrao da za Fabijom RS ne vlada dovoljno veliko interesovanje da bi taj auto opravdao troškove razvoja i proizvodnje.

Ipak, Favey veruje da se stvari na tržištu menjaju kada je reč o malim „hot hatch“ vozilima i da Fabia RS možda ima budućnost, ali tek u sledećoj, 4. generaciji.

Škoda planira da 4. generaciju Fabije predstavi 2020, a Fabia RS bi se pojavila 2021. ili 2022, u slučaju da dobije zeleno svetlo za proizvodnju.

IZVOR:B92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *