4:54 , недеља , 24 јун 2018
Početna / BIJELJINA / ŠKOLA U GLAVIČICAMA POZNATA PO BLIZANCIMA I LIJEPOM VRTU

ŠKOLA U GLAVIČICAMA POZNATA PO BLIZANCIMA I LIJEPOM VRTU

Osnovna škola „Ćirilo i Metodije“ u Glavičicama kod Bijeljine zanimljiva je po dvije stvari, trenutno je pohađa šest parova blizanaca te ima izuzetno veliko i lijepo uređeno školsko dvorište.

24020

Rezultat rada

U dva odjeljenja osmog razreda ove škole, od ukupno 33 učenika, čak je desetoro braće i sestara, blizanaca. Svi oni su rođeni 2003. godine.

Nikola i Nikolina Đurđević su iz Banjice, Igor i Saša Mitrović te Danijel i Boris Pantić iz Glavičica, Dejan i Dejana Anđelić te Stefan i Danijela Ivanović iz Bjeloševca.

Direktorica Nada Mitrović, koja već 12 godina vodi ovu obrazovnu ustanovu, kaže da je lijepo uređeno školsko dvorište rezultat rada i napora svih zaposlenih, njih 42, ali i svih učenika i njihovih roditelja koji nesebično pomažu kada su u pitanju veće akcije na saniranju školskog objekta, izgrađenog davne 1975. godine.

Nova stolarija

– Ponosni smo na ponašanje naših đaka i odnos prema svom okruženju. Ovdje djeca ne prikupljaju otpatke jer znaju gdje se oni odlažu. U dvorištu imamo tridesetak klupa za sjedenje, četrdesetak voćaka… Za održavanje ovako prostranog dvorišta treba uložiti puno truda, vremena, ali i sredstava. U školi imamo izuzetno dobre matematičare, što potvrđuju rezultati s regionalnih i republičkih takmičenja, ali i ekologe. Ustvari, svi učenici su članovi ekološke sekcije – kaže ona.

Direktorica Mitrović kaže da ovoj školi nedostaju nova stolarija i krov, jer bi tek tada imali energetski funkcionalan objekt.

Poznati đaci

Đak ove škole bio je Igor Perić, svjetski poznati informatičar i programer. Fudbaler Luka Jović, trenutno angažovan u Portugalu, đak ove škole, donirao je školi jednu kosačicu i sportsku opremu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *