8:12 , четвртак , 17 јануар 2019
Početna / BIH / SKUPŠTINA KOŠARKAŠKOG SAVEZA RS ODRŽANA U BIJELJINI

SKUPŠTINA KOŠARKAŠKOG SAVEZA RS ODRŽANA U BIJELJINI

Danas je u Bijeljini održana redovna godišnja skupština Košarkaškog saveza Republike Srpske na kojoj je delgatima prezentovan izvještaj o radu saveza za godinu koja je na izmaku, te su najavljene neke od budućih aktivnosti krovne košarkaške organizacije u Srpskoj.

indeksiraj

Košarkaški savez Republike Srpske iza sebe ima uspješnu poslovnu godinu. Zaključak je to redovne godišnje skupštine koja je održana u bijeljinskom Centru za kulturu „Semebrija“ kao uvodni dio tradicionalnog košarkaškog sabora. Delegatima skupštine koje čine predstavnici klubova iz Republike Srpske, te gostima predstavljen je izvještaj o realizovanim aktivnostima i finansijski izvještaj koji su prikazali pozitivno poslovanje saveza u tekućoj godini.

Rukovodstvo saveza iskoristilo je priliku da na skupštini najavi i neke aktivnosti koje će se sprovoditi u narednoj godini a koje će, kao i do sada ići u smjeru afirmacije i promocije košarke u manjim sredinama, te izlasku timova iz Srpske van granica BiH kroz organizovanje i učešće na međunarodnim utakmicama i turnirima.

Jedna od glavnih tema skupštine bilo je i usvajanje novog Statuta saveza. Dosadašnji statut usvojen je još 2001. godine, te se javila potreba za njegovim usklađivanjem sa važećom zakonskom regulativom što je i učinjeno, ali bez većih statutarnih promjena. Nakon skupštine koja je predstavljala oficijelni dio sabora biće održan i revijalni dio koji, već po tradiciji čine utakmice reprezentacija Srbije i Republike Srpske u nekoliko kategorija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *