14:28 , петак , 20 јул 2018
Početna / BIJELJINA / SMOTRA ZNANJA I TALENATA UČENIKA OSNOVNIH ŠKOLA

SMOTRA ZNANJA I TALENATA UČENIKA OSNOVNIH ŠKOLA

svetosavski-dani-2016U Bijeljini je sinoć otvorena manifestacija „Svetosavski dani“ tokom koje će 400 učenika osam osnovnih škola u gradskom Centru za kulturu prikazati publici znanje i talente.
Školska slava Sveti Sava prvi put se u Bijeljini obilježava na ovakav način, a četiri naredne večeri predstavljaće se po dvije osnovne škole u terminima od 17.00 i 19.00 časova.

Organizatori manifestacije su Centar za kulturu i Aktiv direktora osnovnih škola, uz podršku Gradske uprave.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je novinarima da manifestacija ima i takmičarski karakter i da će najbolja škola, prema ocjeni stručnog žirija, biti nagrađena besplatnom ekskurzijom za 50 učenika.

„Svetosavske dane“ otvorili su nastupi osnovaca iz škola „Vuk Karadžić“ i „Sveti Sava“ koji su izveli dramske komade, recitale i muzičke tačke.

Među učesnicima prve večeri je i Pinkova „zvjezdica“ iz prošle sezone Valentina Mec.

Direktor Centra za kulturu LJiljana Erkić rekla je novinarima da je ideja za ovu manifestaciju potekla nakon uspješnog prošlogodišnjeg nadmetanja tri srednje škole u gradu pod nazivom „Udahni kulturu“.

Prema njenim riječima, cilj manifestacije je da okupi što više djece i mladih talentovanih ljudi.

Predsjednik Aktiva direktora bijeljinske regije Milica Perkov izrazila je nadu da će manifestacija osnovnih škola „Svetosavski dani“ prerasti u tradiciju i biti sve masovnija.

Program se održava do 30. januara u Centru za kulturu „Semberija“, a ulaz za posjetioce je besplatan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *