6:19 , четвртак , 20 јун 2019
Početna / VIJESTI / SMRTNA KAZNA ZA SELFI NA PLAŽI

SMRTNA KAZNA ZA SELFI NA PLAŽI

Mai Kao plaža na Puketu, na Tajlandu, poznata je, između ostalog, i po tome što je vrlo blizu aerodroma. Pošto avioni nad jednim delom plaže lete vrlo nisko, turisti prosto kao da ne mogu da odole, pa prave one (prilično glupe) fotke na kojima izgleda kao da „pridržavaju avion“.

Iz nekog neobičnog razloga, ljude takve fotografije beskrajno zabavljaju, pa turisti samo hrle na Mai Kao plažu a selfiji samo „pršte“.

E sad… Vlasti upozoravaju da se za takve selfije mogu dobiti vrlo stroge kazne, uključujući i smrtnu, ali lokalci su očajni jer će im zabrana fotografisanja rasterati turiste pa će da spadnu na prosjački štap svi koji žive od turizma.

Problem je u tome što ta „pista za selfije“ koju turisti spontano prave ometa pilote i uskoro će biti stavljena van zakona, a zaprećene su stroge kazne, kao što rekosmo.

Nadležni sa aerodroma najavili su zatvaranje tog dela plaže za turiste, jer smatraju da tolika gužva može da izazove nesreće pri sletanju aviona, jer su piloti dekoncentrisani zbog tolike gužve.

„Turistima će uskoro biti potpuno zabranjen pristup toj zoni plaže, i nadamo se da ćemo uskoro postići zadovoljavajuće bezbednosne standarde“, kaže Vičit Kaeotaithiam, sa Internacionalnog aerodroma Puket.

„Lokalnom stanovništvu i turistima više neće biti dozvoljeno da se fotografišu u zoni niskog leta“, kaže on.

Tokom godina, bezbrojni turisti su pravili fotografije u toj zoni, ali kad nova pravila stupe na snagu, prete im vrlo visoke novčane kazne, ali bi mogli da budu osuđeni i na smrt…

IZVOR: B92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *