14:26 , петак , 20 јул 2018
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / ŠPIRIĆ: U INSTITUCIJAMA BIH SPROVODE PROJEKAT URUŠAVANJA SRPSKE

ŠPIRIĆ: U INSTITUCIJAMA BIH SPROVODE PROJEKAT URUŠAVANJA SRPSKE

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine BiH Nikola Špirić rekao je da se u institucijama BiH i nekim regionalnim slagalicama sprovodi projekat urušavanja Republike Srpske.

20170324090349_418728

„Sve je jasnije zašto su u vlasti u Sarajevu ovi koji jesu. Ta osvetnička politika prema SNSD-u i Vladi Republike Srpske ne vodi nigdje jer ni na jednu otvorenu krizu i udar na Republiku Srpsku ne odreaguje se zajednički u Sarajevu. Uvijek se pojave uskostranački interesi, pa čak i lični, posebno u SDS-u“, istakao je Špirić, koji je potpredsjednik SNSD-a.

On je rekao da mu je žao ako nisu svjesni da su proizvod izborne kombinatorike SDA, a ne volje birača u Republici Srpskoj.

„Nakon dvije godine vidjeli su da nisu dio većine nego su u životu zahvaljujući političkoj infuziji šefa SDA Bakira Izetbegovića, na šta je nedavno ukazao i predsjednik HDZ-a Dragan Čović“, rekao je Špirić za „Glas Srpske“, dodavši da nije slučajno da se aktuelnim koalicionim partnerima opraštaju sve greške.

Na pitanje da prokomentariše stalno pominjanje njegovog imena povodom istraga po nalogu Tužilaštva BiH u vezi sa kupovinom stana u Beču, posebno od ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Dragana Mektića, i mogućnosti da bude optužen, Špirić je rekao da nema osnova ni za kakve optužbe, niti ih očekuje, niti ih se plaši, poručivši nadležnim instititucijama da slobodno provjeravaju i rade svoj posao.

„Problem je što nije posao ministra bezbjednosti da se bavi najavama istraga i optužnica. Svima je jasno da Mektić ne zna šta ga je snašlo dolaskom na ministarsko mjesto, ali je imao dvije godine da se sabere. On se, međutim, sve više oduzima i gubi, kako vrijeme prolazi. Njeova nesposobnost i neznanje ne mogu mu biti opravdanje, jer on nije šef obezbjeđenja u lokalnoj kafani nego ministar bezbjednosti“, ocijenio je Špirić.

On je najavio da će Mektića svaki put tužiti kada izgovori neistinu, kao što je, kako kaže, i do sada podnio sedam tužbi protiv pojedinaca i redakcija za klevetu upravo zbog pominjanja stana u Beču, pa sada pokazuju određenu nervozu.

Izvor: Nezavisne.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *