15:13 , среда , 20 јун 2018
Početna / BIH / SPORNI KONKURSI I STRUČNI ISPITI

SPORNI KONKURSI I STRUČNI ISPITI

Odbor državne službe za žalbe pri institucijama BiH prošle godine je dobio 132 žalbe službenika koje su mahom sumnjali u regularnost promjena na radnom mjestu i stručnih ispita.

22641

Izvještaj o radu ovog odbora u 2016. pokazuje da je najviše spornih situacija za službenike u institucijama BiH bilo iz oblasti radnih odnosa. Članovima odbora je stiglo 58 žalbi koje su se odnosile na suspenzije, naknade, razvrstavanje u platne razrede, ocjenu rada, raspored na radno mjesto i odsustvo sa posla.

Zbog sumnji u regularnost konkursnih procedura podnesene su 43 žalbe, a najviše ih se odnosilo na odbačene prijave na oglase za popunjavanje radnih mjesta i rezultate stručnog ispita. Odbor je razmatrao i šest predmeta iz oblasti disciplinskih postupaka, a na propuštene i preduzete radnje institucija su bile 23 žalbe.

Odluke državne službe za žalbe takođe podliježu preispitivanju u Sudu BiH. Od 31 predmeta preispitanog u Sudu BiH u 21 slučaju su odluke odbora postale pravosnažne, a deset je vraćeno na ponovni postupak.

Izvor: Glassrpske.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *