8:12 , четвртак , 17 јануар 2019
Početna / BIH / SPREMAJU TUŽBU ZBOG LIKVIDACIJE TERORISTE?

SPREMAJU TUŽBU ZBOG LIKVIDACIJE TERORISTE?

Udruženje Bošnjačka nacionalna fondacija priprema tužbu protiv RS i MUP-a RS zbog ubistva Nerdina Ibrića koji je 27. aprila izvršio teroristički napad na Policijsku stanicu u Zvorniku.

prikaz (1)

U terorističkom napadu je ubijen policajac Dragan Đurić iz Zvornika, a ranjena dvojica njegovih kolega. U razmjeni vatre koja je uslijedila ubijen je i napadač Ibrić.

„Glas Srpske“ saznaje da su plan za podizanje tužbe skovali bošnjački publicista Fatmir Alispahić i šef Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS Mujo Hadžiomerović, a da će je zvanično podnijeti Ibrićeva porodica.

– U pripremi terena za podizanje tužbe angažovano je nekoliko medija u FBiH koji zastupaju radikalne stavove, a to se posebno odnosi na internet portale. Putem njih se plasiraju informacije da je Ibrić žrtva, a ne terorista jer je ubijeni policajac Đurić navodno učestvovao u ubistvu njegovog oca, da ga je prvi napao i vrijeđao i da je on pucao u samoodbrani. Jedan novinar već je kontaktirao Ibrićevog brata Nermina koji živi u Švajcarskoj i koji se saglasio s tim da tužba bude ponesena – kazao je „Glasu Srpske“ sagovornik iz bezbjednosnih službi koje znaju za plan za podizanje tužbe.

Poznato je i ime novinara i kuće za koju radi, a kontakt sa Nerminom Ibrićem ostvario je putem veb administratora jedne grupe na „Fejsbuku“.

– Selam dragi administratore, treba mi tvoja pomoć, moraš mi pomoći da dođem do Nermina Ibrića, brata rahmetli Nerdina, koji živi u Švajcarskoj. Treba mi njegov broj ili broj nekog od prijatelja ili familije ko me može povezati sa Nerminom. Informacije koje imamo debelo idu u korist Bošnjacima u Zvorniku i Nerdinove porodice – naveo je on u poruci.

Riječ je o informacijama koje bi trebalo da budu iskorišćene kao dokazi prilikom podnošenja tužbe, a koje su objavili islamistički portal „Vijesti umeta“ i još neki portali pod naslovom „Prava istina o Nerdinovom napadu na policiju u Zvorniku“.

– Nerdin je parkirao svoje auto kod Policijske stanice i htio je da ide u opštinu. Policajac mu je rekao da se ne može tu parkirati i pri tom ga vrijeđao i psovao mu majku. Nerdin i on su se dobro znali. Nerdin je bio lovac i u autu je imao lovačku pušku i municiju. U afektu je ušao u Policijsku stanicu i počeo da psuje četničku majku (nije govorio „Alahu ekber“) i uradio šta je uradio – navedeno je u tom tekstu.

Na kontakt telefon Bošnjačke nacionalne fondacije juče se javio muškarac koji je rekao da je to pogrešan broj. Hadžiomerović se javio na telefon i rekao da ga nazovemo kasnije, ali poslije toga nije odgovarao na pozive.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač kaže da nema dileme da je u Zvorniku izvršen teroristički napad i da će o tužbi govoriti kada ona bude podnesena.


„Ibrićevo pismo“

S ciljem pravdanja Nerdina Ibrića pojedini islamistički portali objavili su „Ibrićevo pismo iz dženeta (raja)“ u kome se njegov teroristički čin opravdava strahom od nove Srebrenice.

– To mora prvo shvatiti ubica mog oca Dragan Đurić i svi ostali teroristi genocidaši. Sad svi znaju da ja nisam terorista. Ja s
am gazija i šehid za one ponosite Bošnjake koji znaju razlikovati pravdu od krivde. Hvala i onima koji na državni „dan žalosti“ teroristu četnika ne žališe nego moje ime u lijepom spomenuše – stoji u „Ibrićevom pozdravu iz dženeta“.

Izvor: Glas Srpske

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *