14:35 , петак , 20 јул 2018
Početna / REGION / SRBIJA DOBIJA NACIONALNI STADION

SRBIJA DOBIJA NACIONALNI STADION

Fudbalski savez Srbije želi da u narednih deset dana predloži idejno riješenje novog stadiona. Prvi čovek FSS će iz Niona doneti idejni projekat i procijenu njegove vrijednosti.

tomislav karadžić

SRBIJA ozbiljno kreće u projekat izgradnje nacionalnog fudbalskog stadiona. Premijer Aleksandar Vučić je prije dva dana u Staroj Pazovi najavio da će država pomoći izgradnju ovakvog objekta sa 150 miliona evra u naredne tri godine, a na ljudima iz Fudbalskog saveza Srbije je da za deset dana dostave Ministarstvu omladine i sporta i Vladi Srbije predlog projekta i procijenu njegove vrijednosti.

– Vrlo ozbiljno smo shvatili ovu inicijativu i drago nam je da postoji interesovanje države da Srbija konačno dobije svoj nacionalni stadion. Ja ću u narednih deset dana otići u UEFA i u Nionu ću izabrati jedno od 30 ponuđenih rešenja koja su već ostvarena u Evropi – kaže Karadžić.

Premijer Vučić je obećao pomoć iz državnog budžeta od 150 miliona evra, dok je Karadžić najavio da će sa donacijom od 15 ili 20 miliona evra da pomognu UEFA i FIFA.

– Procena je da je ukupna vrijednost tog budućeg projekata iznosi 250 miliona evra. Mi ćemo prvi dio dogovora da ispunimo i da za najviše deset dana donesemo konkretan prijedlog projekta i procijenu investicija. Nadam se da će mnogi da pomognu da Srbija dobije svoj nacionalni fudbalski stadion. Kad su mogli ljudi iz okruženja, Rumuni, Mađari, možemo i mi – dodaje Karadžić.

Subotnja poseta kineskog ambasadora Li Mančanga „Kući fudbala“ u Staroj Pazovi bila je takođe prilika da se priča o konkretnoj pomoći.

– U planiranju projekta i izgradnji stadiona oslonićemo se na domaće snage, ali i pomoć prijatelja iz inostranstva. Kina je već dokazala kako brzo i kvalitetno može da gradi u Srbiji. Postoji motiv i potreba da pomognu i u izgradnji stadiona fudbalske reprezentacije Srbije – zaključio je Karadžić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *