9:49 , четвртак , 18 јул 2019
Početna / ISTAKNUT / SRBIJA U FINALU EVROVIZIJE

SRBIJA U FINALU EVROVIZIJE

Predstavnici Srbije na 63. „Evrosongu“ u Lisabonu , Sanja Ilić i grupa „Balkanika“ plasirali su se večeras u finale ovog muzičkog takmičenja s pesmom „Nova deca“. Osim Srbije, u završnici takmičenja nastupiće Moldavija, Mađarska, Ukrajina, Švedska, Australija, Norveška, Danska, Slovenija i Holandija.

Balkanika je u drugom polufinalu najveće evropske muzičke manifestacije u „Altis areni“ oduševili publiku koja ih je sa scene ispratila gromoglasnim aplauzima. Kompozicija sa snažnom emocijom i porukom o lepšem i boljem svetu, u izvođenju sjajnih vokala, Danice Krstić, Ive Banićević, Nevene Paripović i Mladena Lukića, nije mogla da prođe nezapaženo.

“Naša pesma ima jednu snažnu energiju i jaku poruku. Ona širi ljubav”, rekao je Lukić, na press konfereniciji odmah nakon polufinala pred preko 700 novinara.

U odnosu na nacionalni izbor, „Balkanika“ je unela novine za evrovizijski nastup, izmenjen je aranžman pesme kao i koreografija.

 

Norvešku je predstavaljao Aleksandar Ribak koji je svojoj zemlji doneo pobedu na „Evrosongu“ 2009. u Moskvi . Ukoliko ponovo trijumfuje, biće uz irskog pevača Dzonija Logana jedini izvođač kome je to dva puta pošlo za rukom. Norvežanin beloruskog porekla večeras je imao čast da otpeva 1.500 pesmu u istoriji „Evrosonga“.

Finale „Pesme Evrovizije“ biće održano u subitu uveče kada će nastupiti po deset zemalja iz prvog i drugog polufinala, ali i predstavnici „velike petorke“ , Engleske, Italije, Španije, Francuske, Nemačke kao i domaćin Portugalija.

Fontana na Slaviji u Beogradu puštala je numeru “Nova decu” od 19 do 22 sata, u znak podrske našim predstavnicima na Evroviziji, a ovaj potez iznenadio je mnoge koji se sa našli u blizini čuvenog dela grada, pa i same predstavnike Srbije.

Izvor: RTVNP

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *