4:18 , субота , 23 јун 2018
Početna / REGION / SRBIJA: UHAPŠENO 16 CARINIKA, OŠTETILI BUDŽET SA 11,5 MILIONA EVRA

SRBIJA: UHAPŠENO 16 CARINIKA, OŠTETILI BUDŽET SA 11,5 MILIONA EVRA

U akciji MUP-a uhapšeno 16 carinskih službenika i odgovorno lice jednog preduzeća. Oni su osumnjičeni da su oštetili Budžet Republike Srbije za više od 11.500.000 evra. Akcija sprovedena u saradnji sa Upravom carina i nadležnim tužilaštvima.

POLICE„Ministarstvo unutrašnjih poslova ponovo je pokazalo odlučnost u suzbijanju korupcije, sive ekonomije i kriminala. Godinu dana intenzivnog rada pripadnika Uprave kriminalističke policije dalo je rezultate. Značaj ove akcije je višestruk. Osim hapšenja osumnjičenih i njihovog procesuiranja, sprečeno je i dalje nanošenje štete budžetu Republike Srbije i nastavak krađe više miliona evra od građana“, istakao je ministar Nebojša Stefanović, saopštio je MUP.

Ministar je objasnio da postoje osnovi sumnje da su zaposleni u Upravi carina skoro godinu dana robu, pre svega cigarete, uvezene iz inostranstva fiktivno razduživali za navodne potrebe raznih ambasada i međunarodnih organizacija u Srbiji.

Osumnjičeni su, kako je naveo, na taj način nesavesnim postupanjem primili u rad nekompletnu, nepravilnu i falsifikovanu dokumentaciju i na taj način omogućili oslobađanje od carine, poreza, akciza i drugih posebnih dažbina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *