10:12 , четвртак , 21 јун 2018
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / SREBRENICA: IZGORJELO NEKOLIKO STANOVA U ZGRADI

SREBRENICA: IZGORJELO NEKOLIKO STANOVA U ZGRADI

SREBRENICA – Požar u potkrovlju stambene zgrade u srebreničkom naselju Baratova koji je zahvatio nekoliko potkrovnih stanova i cijeli krov, ugašen je sinoć.

20170313080642_416972

Požar je ugašen oko 22.30 časova, a komandir srebreničke Vatrogasne jedinice Izet Suljanović kaže da je pričinjena velika materijalna šteta, jer je izgorjelo nekoliko stanova i kompletna krovna konstrukcija zgrade.

Prema njegovim riječima, velika količina vode korištena prilikom gašenja ušla je u više stanova na nižim spratovima, pa je i u njima pričinjena šteta.

Požar je izbio sinić oko 19.00 časova na ventilacionom otvoru, koji stanari koriste umjesto dimnjaka i zahvatio je drvene grede, a onda se proširio na krovnu konstrukciju i nekoliko potkrovnih stanova.

Osim srebreničkih vatrogasaca koji su gasili požar, na poziv načelnika opštine Mladena Grujičića odmah su se odazvali vatrogasci iz susjednog Bratunca sa kojima je došao i načelnik te opštine Nedeljko Mlađenović i ponudio pomoć.

Osim pet vatrogasnih vozila u gašenje se uključila cisterna srebreničkog Komunalnog preduzeća „Polet“, ali je gašenje otežavao položaj zgrade, kojoj se može prići samo sa jedne strane i nepostojanje protivpožarnog stepeništa na objektu.

Zahvaljujući blagovremenom reagovanju policije stanari su obaviješteni o opasnosti, na vrijeme evakuisani i nije bilo povrijeđenih.

Neki mediji su noćas objavili da je povrijeđen jedan vatrogasac, što je komandir srebreničke vatrogasne jedinice demantovao.

Načelnik Grujičić je najavio da će danas biti formirana opštinska stručna komisija koja će obaviti procjenu štete i sačini predračun neophodnih radova za rekonstrukciju, odnosno obnovu oštećenih stanova i zamjenu krova na zgradi koju je zahvatio požar.

On je rekao da će opština pružiti pomoć u privremenom zbrinjavanju porodica čije su stambene jedinice oštećene u ovom požaru i nisu uslovne za stanovanje.

 

IZVOR-NEZAVISNE NOVINE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *