16:19 , недеља , 21 јул 2019
Početna / REGION / SRPSKI INTELEKTUALCI – UGROŽAVAJU CRNOGORSKU NACIONALNU BEZBJEDNOST?!

SRPSKI INTELEKTUALCI – UGROŽAVAJU CRNOGORSKU NACIONALNU BEZBJEDNOST?!

Crnogorska Uprava policije zabranila je ulazak u Crnu Goru za više srpskih intelektualaca, među kojim su akademik Matija Bećković i istoričar Čedomir Antić, uz obrazloženje da „ugrožavaju nacionalnu bezbjednost Crne Gore“, prenosi „Dan“.

Podgoričkom listu je iz Granične policije Crne Gore rečeno da je prelazak granice uskraćen i istoričaru Aleksandru Rakoviću, kao i srpskom političaru i pravniku Dejanu Miroviću.

Starješinama na svim graničnim prelazima u Crnoj Gori je, kako navodi list, dostavljen spisak osoba koje ni slučajno ne smiju ući u zemlju, a kao glavni razlog zabrane navode se njihove ranije izjave, koje su, prema procjeni crnogorskih bezbjednosnih službi, opasnost po bezbjednost države.

Srpski intelektualci kojima je zabranjen ulazak bili su najavljeni kao govornici na manifestaciji povodom proslave Podgoričke skupštine.

Centralna proslava stogodišnjice Podgoričke skupštine i Dana ujedinjenja Crne Gore sa Srbijom i drugim južnoslovenskim narodima biće održana 1. decembra u kripti Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, a trebalo je da besjedi i Matija Bećković.

Izvor: Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *