12:33 , недеља , 25 август 2019
Početna / VIJESTI / ŠTA NE SMIJE U MAŠINU ZA SUDOVE

ŠTA NE SMIJE U MAŠINU ZA SUDOVE

Mašina za sudove je sjajan izum, ali ne znači da u nju možete da stavite bukvalno sve posuđe. Ručno bi trebalo da perete oštre noževe jer oštrica može da otupi u mašini. Isto važi za drvene daske sa sječenje i kuvače jer vrela voda oštećuje drvo.

20170427230046_423917

Sa plastikom takođe treba postupati pažljivo, čak i kad proizvođač naglasi da je pranje u mašini bezbjedno, obavezno je stavite na gornju policu. Akrilni tanjiri nisu za mašinu jer će vrela voda vremenom sprati boje, a ručno perite aluminijumske tiganje, kristalne čaše, ručno oslikanu keramiku. Bronza i zlato ne podnose mašinu za razliku od srebra.

Merice na kojima su iscrtani brojevi najbolje je da perete ručno jer će se vremenom oznake izbrisati. U mašinu ne stavljajte posuđe koje ste lijepili jer ljepilo može oslabiti, ali ni ekspres lonac jer se mali dijelovi hrane i deterdženta mogu zadržati na regulatoru temperature.

Oprezno sa tiganjima sa neljepljivim premazom jer ga vremenom možete uništiti, pa dobro pogledajte savjet proizvođača. I generalno pravilo kad kupujete posuđe je da na nalepnici potražite simbol koji kaže da je dozvoljeno pranje u mašini.

(Novosti.rs)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *