6:20 , субота , 24 август 2019
Početna / BIH / ŠTO PRIJE FORMIRATI VLAST NA SVIM NIVOIMA U BiH

ŠTO PRIJE FORMIRATI VLAST NA SVIM NIVOIMA U BiH

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov očekuju da će se što prije pristupiti procesu formiranja vlasti na svim nivoima u BiH.
Cvijanovićeva i Ivancov su na današnjem sastanku u Banjaluci razmijenili mišljenje o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Srpskoj i BiH, s posebnim akcentom na protekle opšte izbore.

Ambasador Rusije čestitao je Cvijanovićevoj na izbornim rezultatima i poželio joj mnogo uspjeha u obavljanju budućih zadataka na poziciji predsjednika Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Premijer Srpske izrazila je zadovoljstvo stepenom ostvarene ekonomske i političke saradnje Srpske i Ruske Federacije, zahvalivši Ivancovu za podršku koju njegova zemlja kao dokazani prijatelj pruža Republici Srpskoj.

Cvijanovićeva je na sastanku podsjetila na važnost nedavne posjete ministra inostranih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova za sve institucije i građane Republike Srpske, izrazivši zahvalnost na iznesenim principijelnim političkim stavovima.

Sagovornici su istakli da su u proteklom periodu ostvareni bogati rezultati praktične saradnje u svim segmentima, te su izrazili uvjerenje da će se međusobno političko razumijevanje i privredna saradnja nastaviti.

 

Izvor: Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *