9:00 , уторак , 16 јул 2019
Početna / BIH / „STOPAMA SAVE MILOŠEVIĆA“ PO DESETI PUT U BIJELJINI

„STOPAMA SAVE MILOŠEVIĆA“ PO DESETI PUT U BIJELJINI

Jubilarni deseti fudbalski turnir za mlađe kategorije, pod nazivom „Stopama Save Miloševića“, održava se i ove godine na terenima u Etno selu Stanišići, u Sportskom centru Zenit arena i u krugu fabrike Zenit. Iz godine u godinu turnir je sve kvalitetniji i masovniji, a već odavno je postao prepoznatljiv brend bijeljisnkog sporta i mjesto gdje se okupljaju najbolje škole fudbala sa prostora Balkana. Ove godine učešće na turniru je uzelo preko 150 ekipa.

st sav mil

 

Prije tačno deset godina,  u Johovcu, rodnom mjestu legende srpskog fudbala, Save Miloševića, napravljen je skroman turnir za mlađe kategorije na kome su učestvovale četiri ekipe. Vjerovatno niko, osim samih organzatora, nije slutio da bi za jako kratko vrijeme on mogao dobiti nevjerovatne razmjere. Danas na ovom turniru učestvuje preko 150 ekipa, a među njima su mnogi velikani sa prostora Balkana. Partizan, Vojvodina, Borac Banja Luka, Rad, Sarajevo, OFK Beograd i još stotine jako kvalitetnih škola fudbala iz regiona su već  tradicionalno gosti Etno sela Stanišići i turnira koji organizuje škola fudbala OFK Zenit iz Bijeljine.

 

Ovogodišnji turnir otvorila je ministarka porodice, omladine i sporta Jesmina Davidović, koja je izrazila oduševljenje organizacijom i brojem  mališana na turniru, a Ministartsvo je kao i prošle godine pomoglo finansijski organizaciju ovog 10. tradicionalnog tunrira.

Na turniru učestvuju dječaci i djevojčice u devet uzrasnih kategorija, godišta od 2002. do 2010. Utakmice se odigravaju na terenima u etno selu Stanišići, u novotvorenom sportskom cetnru Zenit Arena, kao i na terenima u krugu fabrike Zenit. Među preko 150 ekipa nalaze se i škole fudbala iz Rumunije, Madjarske, Bugarske, Austrije, Italije što potvrđuje da je ovaj turnir postao značajan i na evropskoj fudbalskoj sceni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *