5:54 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / SUTRA KOMEMORACIJA U POTOČARIMA

SUTRA KOMEMORACIJA U POTOČARIMA

U Memorijalnom centru u Potočarima sutra će biti održana komemoracija nastradalim Bošnjacima, kojom će biti obilježeno 22 godine od srebreničke tragedije.
Početak komemorativnog programa najavljen je za 11.30 časova.

2015-07-07T161104Z_335805840_GF10000151473_RTRMADP_3_BOSNIA-SREBRENICA
Nakon obraćanja zvaničnika u komemorativnoj sali, delegacije će u 12.20 časova u sakralnom dijelu Memorijalnog centra položiti vijence i odati poštu nastradalim. Potom će uslijediti vjerski dio komemoracije i ukop fragmenata posmrtnih ostataka 71 identifikovane osobe.

Posmrtni ostaci identifikovanih, koji će sutra biti ukopani, dovezeni su juče u Potočare, a danas u popodnevnim časovima očekuje se dolazak kolone sa učesnicima trodnevnog „Marša mira“.

Danas će biti održana i komemorativna sjednica Skupštine opštine Srebrenica na kojoj će biti odata počast svim stanovnicima ove opštine poginulim u proteklom ratu.

Komemorativni skup obezbjeđivaće Policija Republike Srpske uz podršku svih bezbjednosnih struktura u BiH, a pripadnici bezbjednosnih struktura već su prisutni na ovom području.

Na putevima u ovoj regiji na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih sredstava radi bezbjednosti obilježavanja godišnjica srpskog i bošnjačkog stradanja.

U opštini Srebrenica 11. i 12. juli proglašeni su neradnim danima da bi građani mogli odati počast nastradalim sugrađanima.

Na putevima prema Srebrenici sutra će biti na snazi poseban režim saobraćaja, da bi svi koji se odluče mogli bezbjedno stići u Potočare i vratiti se nakon komemoracije.

 

IZVOR-AGENCIJE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *