18:06 , субота , 17 август 2019
Početna / BIH / SUTRA O NASTAVKU POMOĆI OŠTEĆENIMA U POPLAVAMA 2014. GODINE

SUTRA O NASTAVKU POMOĆI OŠTEĆENIMA U POPLAVAMA 2014. GODINE

Predstavnici EU i UNDP-a posjetiće sutra Bijeljinu kako bi se upoznali o aktivnostima stambenog zbrinjavanja kroz Program za oporavak od poplava koji finansira EU.

Šef kooperacija u Delegaciji EU u BiH Ričard Maša i zamjenik rezidentnog predstavnika Razvojnog programa UN u BiH Suhrob Hošmuhamedov prisustvovaće u 12.00 časova potpisivanju ugovora sa 38 korisnika paketa pomoći u oblasti poljoprivrede proizvodnje koje će biti održano u Centru za kulturu „Semberija“, najavljeno je UNDP-a u BiH.

Gosti će nakon toga, zajedno sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem, u 13.15 časova posjetiti dvije porodice kojima su u okviru programa pomoći EU izgrađene nove kuće u naselju Pučile.

Na području Bijeljine nove domove dobiće 44 porodice, dok će 120 stambenih jedinica biti obnovljeno kako bi se stekli odgovarajući uslovi stanovanja, kroz Program za oporavak od poplava – stambeno zbrinjavanje, koji finansira EU sa ciljem ublažavanja posljedica katastrofalnih poplava iz 2014. godine.

Ovaj program je u BiH započet u septembru prošle godine i njegova vrijednost je 15 miliona evra, a finansira ga EU u saradnji sa vladama Republike Srpske, Federacije BiH, UNDP u BiH i lokalnim vlastima u 44 opštine i grada u Srpskoj i Federaciji BiH.

Izvor: Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *