15:52 , субота , 23 март 2019
Početna / BIJELJINA / SUTRA PRED ODBORNICIMA BUDŽET ZA NAREDNU GODINU

SUTRA PRED ODBORNICIMA BUDŽET ZA NAREDNU GODINU

Na sjednici Skupštine grada Bijeljina sutra će biti razmatran nacrt budžeta Bijeljine za narednu godinu planiran na 49 miliona KM, što je pet miliona manje od rebalansiranog budžeta za ovu godinu, najavljeno je iz lokalnog parlamenta.

U gradskoj kasi za 2019. godinu planirano je 49.291.320 KM, a tekući budžet je 54.120.445 KM. Među 14 najavljenih tačaka dnevnog reda je izvještaj o izvršenju budžeta za devet mjeseci, kao i novi rebalans ovogodišnjeg budžeta koji ostaje u istom okviru, ali uz preraspodjele na određenim pozicijama.

Predsjednik Skupštine grada Slaviša Marković ranije je najavio da će odbornici odlučivati o preusmjeravanju pola miliona KM u nastavak gasifikacije grada, nakon što je ovaj novac ostao neutrošen zbog problema u eksproprijaciji zemljišta za izgradnju drinskog nasipa.

Na dnevnom redu su i informacije o kulturi, stanju puteva i naplati komunalne naknade u gradu, kao i o izgradnji kanalizacije.

Očekuje se da će na sutrašnjem zasjedanju u skupštinskim klupama biti dva nova odbornika, Aleksandar Đurđević iz SNSD-a umjesto Nedeljka Ćorića koji je preuzeo poslanički mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kao i Ivana Petričević iz SDS-a umjesto Darka Mitrića koji je preuzeo poslanički mandat. Sjednica Skupštine grada Bijeljina održava se u sjedištu Gradske uprave sa početkom u 10.00 časova.

Izvor: AGENCIJE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *