5:50 , понедељак , 18 јун 2018
Početna / BIH / ŠVAJCARSKA: TOKOM NAREDNE ČETIRI GODINE BIH NAMIJENJENO 74 MILIONA FRANAKA

ŠVAJCARSKA: TOKOM NAREDNE ČETIRI GODINE BIH NAMIJENJENO 74 MILIONA FRANAKA

Vlada Švajcarske će tokom sljedeće četiri godine investirati u BiH 74 miliona franaka, i to u demokratsku upravu, opštinske usluge, pravosuđe, zdravstvo, ekonomski razvoj, zapošljavanje mladih, migracije, smanjenje rizika od katastrofa, rodnu ravnopravnost, te kulturu i razvoj, saopšteno je iz švajcarske Ambasade.

franci

Na predstavljanju strategije saradnje Švajcarske sa BiH za period od 2017. do 2020. godine, ambasador Švajcarske u BiH Andrea Rauber Sakser rekla je da njena zemlja vjeruje u evropsku budućnost BiH, te očekuje od njenih političara i lidera da preuzmu odgovornost koju su im povjerili glasači i da rješavaju svakodnevne probleme građana.

„Nova strategija pokazuje kako ćemo nastaviti da djelujemo na osnovu dobrih rezultata koje smo postigli tokom proteklih 20 godina. Švajcarska nudi saradnju BiH pružanjem finansijske podrške i dijeljenjem znanja i stručnosti u oblastima u kojima moja zemlja ima dokazano iskustvo“, istakla je Sakser.

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac rekla je da Švajcarska strategija saradnje u BiH akcenat stavlja na životno važna pitanja, kao što je zdravstvo, ekonomija ili zapošljavanje mladih, te dodala da cijeni činjenicu da je Vlada ove zemlje prepoznala veliki potencijal dijaspore BiH.

 

Izvor: Agencije

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *