11:34 , понедељак , 18 фебруар 2019
Početna / BIJELJINA / SVE SPREMNO ZA SEZONU GRIJANJA

SVE SPREMNO ZA SEZONU GRIJANJA

Gradska toplana u Bijeljini spremna je za početak sezone grijanja, nakon što su završeni hladna proba i remont na magistralnom toplovodu, rekao je Srni vršilac dužnosti direktora Toplane Mladen Krasavac.

toplana
„Jedan dio mreže je već zapunjen, odrađene su hladne probe na oba kotla, a vrši se podešavanje opreme. Dio mreže je napunjen, drugi nije, ali očekujemo da bi to danas trebalo da bude završeno“, naveo je Krasavac.

On je istakao da Toplana spremno dočekuje početak nove sezone u oktobru i pozvao sugrađane da se priključe na gradski sistem grijanja.

„Pozivamo i one građane koji ne izmiruju svoje obavezee prema Toplani da to učine, kako mi ne bismo gomilali dugove prema dobavljaču uglja“, naglasio je Krasavac i dodao da Toplana trenutno potražuje 236.000 KM.

On kaže da je, kada je riječ o pravnim licima, najveći dužnik jedna osnovna škola u gradu.

Krasavac je rekao da je izbor dobavljača energenta za ovu sezonu završen i da se u narednim danima očekuju prve isporuke od 150 do 200 tona.

Gradska toplana zagrijava 62.500 metara kvadratnih privatnog i poslovnog prostora u gradu, a cijena od 2011. godine za ovu uslugu nije mijenjana.

Po metru kvadratnom korisnici/fizička lica plaćaju 2,74 KM plus PDV, a pravna lica 5,88 KM plus PDV.

Građanima je omogućeno plaćanje tokom cijele godine, a obračun se odnosi na šest mjeseci.

Vršilac dužnosti direktora bijeljinske Gradske toplane naveo je da će, ukoliko vremenske prilike to budu zahtijevale, grijanje početi i ranije, prije 15. oktobra.

 

Izvor: Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *