11:52 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / BIH / TAKMIČENJE AMPUTIRACA U PECANJU NA PLOVAK

TAKMIČENJE AMPUTIRACA U PECANJU NA PLOVAK

Bijeljinski ribari ekipni su pobjednik regionalnog takmičenja amputiraca u pecanju udicom na plovak koje je u subotu održano na izletištu Pet jezera u Bijeljini. Organizator takmičenja je Sportsko ribolovno društvo „Riba“ iz Bijeljine, u saradnji sa bijeljinskim Udruženjem amputiraca.

vlcsnap-2015-06-23-15h46m29s163
Učešće na prvom ovakvom takmičenju na našim prostorima je uzelo 15 ribolovaca iz pet timova sa teritorije Brčkog, Ugljevika, Zvornika i Bijeljine, a za najbolje pojedince obezbijeđene su simbolične nagrade.  Predsjednik ribolovačkog društva Miodrag Đukić rekao je Srni da je osnovni cilj takmičenja poboljšanje saradnje između dva udruženja koja su organizatori manifestacije.

U pojedinačnom plasmanu prvo mjesto osvojio je Slaviša Mačković koji je za dva sata upecao 3,48 kilograma ribe.  Drugoplasirani Milan Letić je na plovak ulovio 3,45 kilograma ribe, a treće mjesto osvojio je Salčin Mehić koji je za dva sata upecao 1,90 kilograma ribe. I pored sportskog nadmetanja svi učesnici su saglasni u ocjeni da je na ovakvim manifestacijama najbitnije druženje i kvalitetno provedeno vrijeme u prirodi.
Udruženje „Riba“ iz Bijeljine godišnje izda 600 sezonskih dozvola za sportski riblov, a cijene su za seniore 78 KM, za lica starija od 60 godina godišnja ribolovačka dozvola je 43 KM, za lica sa invaliditetom 38 KM i za djecu 28 maraka.  Udruženje sportskih ribolovaca gazduje na riječnim slivovima Drine i Save i mnoštva malih vodotoka u Bijeljini, a ukupna dužina svih vodotoka na području grada je 133 kilometra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *