4:57 , недеља , 24 јун 2018
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / TEGELTIJA: ZA NABAVKU HELIKOPTERA 9,4 MILIONA KM

TEGELTIJA: ZA NABAVKU HELIKOPTERA 9,4 MILIONA KM

Ministar finansija Republike Srpske, Zoran Tegeltija rekao je danas da je Prijedlogom odluke o kapitalnoj investiciji i dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za nabavku helikoptera za potrebe Helikopterskog servisa Srpske predviđeno zaduživanje do 9,4 miliona KM.

20170404202129_420495

Obrazlažući ovaj prijedlog odluke u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Tegeltija je naveo da će se sredstva za ovu namjenu obezbijediti na domaćim finansijskim tržištima putem javnog poziva, te da će se pri tome birati najpovoljniji rokovi, grejs period kao i gornja granica kamatne stope.

Tegeltija je najavio da će tender za nabavku helikoptera biti raspisan u drugoj polovini aprila i trajati oko 40 dana.

On je rekao da će se helikopter, osim za službene poslove, moći koristiti i za specijalizovane letove kao što su složena medicinska evakuacija, gašenje požara i transport vatrogasaca u zone požarišta.

„Biće korišten i za evakuaciju stanovništva u vanrednim situacijama i transport tereta prilikom elementarnih nepogoda, transport i iskrcavanje specijalnog policijskog osoblja na teže dostupna područja izvan mreže komunikacija i druge namjene“, rekao je Tegeltija.

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović zaključio je današnju sjednicu, koja će biti nastavljena sutra u 10.00 časova raspravom o Prijedlogu odluke o kapitalnoj investiciji i dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za nabavku helikoptera.

Izvor: Nezavisne.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *