15:11 , среда , 20 јун 2018
Početna / BIH / TEGELTIJA: ZAŠTITI DOMAĆE DOBAVLJAČE „KONZUMA“

TEGELTIJA: ZAŠTITI DOMAĆE DOBAVLJAČE „KONZUMA“

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je da je ohrabrujuće to što je Hrvatska stala iza koncerna „Agrokor“ i da se nada da će oni imati spremnosti da i u BiH postave jasne principe da zaštite ovdašnje dobavljače koji snabdijevaju trgovački lanac „Konzum“.

konzum

 

„Volio bih da mogu podijeliti optimizam koji je bio u Vladi Federacije BiH u vezi sa problemom poslovanja `Konzuma` u BiH, ali mislim da nemamo baš pravo za toliki optimizam“, rekao je Tegeltija sinoć za Radio-televiziju Republike Srpske.

Tegeltija je rekao da problem sa poslovanjem „Konzuma“ u BiH već dugo traje, ali ne na ovom nivou kako se sada pojavio u „Agrokoru“ u Hrvatskoj.

„Iz Privredne komore Republike Srpske već duže vrijeme dolaze informacije o vrlo komplikovanom sistemu naplate potraživanja od `Konzuma`, o jako dugim ugovorenim rokovima plaćanja koji se poslije ne poštuju“, napomenuo je Tegeltija.

Tegeltija je rekao da raspolaže informacijama da „Agrokor“, odnosno „Konzum“ u ovom trenutku bira pojedinačne dobavljače i da sam određuje u kojem iznosu će izmirivati obaveze prema njima.

On je rekao da je na sjednici Vlade Srpske razmatrana informacija o stanju u „Konzumu“, te da je tim povodom za utorak zakazan sastanak sa upravom tog trgovačkog lanca i Privrednom komorom Republike Srpske.

 

IZVOR-AGENCIJE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *