3:03 , nedelja , 19 novembar 2017
Početna / SVIJET / TRAMP: NEKE ISLAMSKE ZEMLJE IMAĆE ZABRANU I VIŠE OD 90 DANA

TRAMP: NEKE ISLAMSKE ZEMLJE IMAĆE ZABRANU I VIŠE OD 90 DANA

Neke od sedam zemalja čijim državljanima je odlukom američkog predsjednika Donalda Trampa zabranjeno da uđu u SAD u narednih 90 dana, neće biti skinute sa te liste i nakon isteka tog perioda, rekao je sekretar za unutrašnju bezbjednost DŽon Keli. On je rekao da će lica iz ovih zemalja, koja imaju dvojno državljanstvo, moći da uđu u SAD sa pasošem države koja nije na listi zabranjenih. 

trampdonaldjpg

Iranski ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif potvrdio je da Iran više ne izdaje vize Amerikancima kao odgovor na Trampovu izvršnu naredbu da se zabrani ulaz u SAD građanima sedam država, među kojima je i Iran.

Jevreji iz Izraela, rođeni u jednoj od zemalja koje su na listi SAD čijim državljanima je zabranjen ulaz, moći će da uđu u SAD, saopštila je američka Ambasada u Tel Avivu.

U Izraelu živi oko 140.000 ljudi rođenih u jednoj od sedam zemalja obuhvaćenih zabranom, uključujući oko 45.000 iz Irana i 53.000 iz Iraka.

Mnogi su pobjegli od progona i većina je sada starija od 65 godina.

U njihovim izraelskim pasošima piše gdje su rođeni, ali većina i dalje nema državljanstvo zemlje rođenja.

Izvršnom naredbom koja je potpisana u petak, 27. januara, zabranjen je ulaz u SAD državljanima sedam većinski muslimanskih zemalja sa Bliskog istoka i Afrike na period od 90 dana.

Zabrana se odnosi na Irak, Iran, Libiju, Somaliju, Sudan, Siriju ili Jemen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *