20:01 , понедељак , 19 март 2018
Početna / BIH / TURISTI U MAKARSKOJ IZVAN OPASNOSTI

TURISTI U MAKARSKOJ IZVAN OPASNOSTI

Selo Podgora kod Makarske, u noći između subote i nedjelje, zahvatio je veliki šumski požar koji se zbog jake bure primakao kućama i hotelima, a do zaključenja ovog broja „Glasa Srpske“ nije bilo povređenih mještana i turista, koji su na kratko bili i evakuisani.

20170618231330_239313

S obzirom na to da je juče bio neradni dan do tačnog broja turista iz RS, odnosno BiH, koji su tokom proteklog vikenda boravili na ovom području u nadležnim institucijama nismo uspjeli da dobijemo. U Turističkoj zajednici Makarske potvrdili su da na području grada ima turista iz BiH, ali da ne znaju da li ih je i koliko u Podgori.

Banjalučani koji su vikend proveli u drugom dijelu Makarske rekli su nam da nisu bili u opasnosti, jer nisu bili u blizini požara. Kazali su da čak nisu ni osjetili dim.

U vatri, koja se širila prema Parku prirode Biokovo, prema prvim procjenama izgorjele su masline, borova šuma i nisko rastinje na površini od oko 250 hektara.

Velikim naporima više od 200 vatrogasaca iz gotovo cijele Hrvatske kuće su odbranjene, a opasnosti više nije bilo ni za turiste koji su odsjeli u hotelu „Sirena“ ispred kojeg su gorjele palme.

U pomoć vatrogascima na kratko su pritekla i tri aviona za gašenje požara koji su zbog jakog vjetra na moru u Bračkom kanalu odustali od nastavka gašenja iz vazduha i vratili se u bazu. Požar do zaključenja ovog broja nije bio ugašen.

 

IZVOR-GLASSRPSKE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *