17:10 , среда , 26 јун 2019
Početna / BIH / U BiH KONAČNO 4G MREŽA

U BiH KONAČNO 4G MREŽA

Kompanija m:tel spremno je dočekala dugo očekivane i konačno uručene dozvole RAK-a, te će svojim korisnicima od danas pružiti sve prednosti koje donosi 4G mreža.

Dobijanjem neophodnih dozvola od RAK-a i u skladu sa njihovim propisanim uslovima, 4G mrežom m:tel-a napre će biti pokriveni svi veći gradovi u BiH, a potom i sva ostala mesta i ruralna područja.

Iz ove kompanije pozivaju korisnike koji još uvek nemaju kartice koje podržavaju 4G mrežu, da u narednom periodu posete m:tel prodajna mesta i zamene svoje postojeće SIM kartice novima, kako bi bili spremni za još brži internet i sve ostale prednosti LTE tehnologije.

4G mreža korisnicima omogućava brži pristup mobilnim podacima kako u upload-u tako i u donjnload-u. Kako navode u m:tel-u, brzine interneta koje donosi nova LTE tehnologija biće i do 10 puta veće od trenutnih. Nova, fleksibilnija tehnologija znači i efikasniji način pružanja usluga koje će kompanija m:tel ubuduće nuditi svojim korisnicima.

Podsetićemo vas da je kompanija m:tel od 2013. godine u potpunosti spremna za primenu 4G mreže.

– Zahvaljujemo nadležnim institucijama koje su konačno omogućile primenu LTE tehnologije i mobilne mreže četvrte generacije. Sama činjenica da BiH više nije jedina zemlja u Evropi kojoj su nedostajali pravno-formalni uslovi za primenu 4G mreže, govori o odnosu nadležnih institucija prema potrebama građana ove zemlje, navode iz kompanije m:tel koja je odavno uvidela potrebe svojih korisnika i još pre šest godina se i kadrovski i tehnički spremila za primenu nove tehnologije.

– U savremenim zemljama 4G mreža je tema koja se podrazumeva. Ono što bi svakako privuklo našu pažnju je viši nivo razvoja i pružanja usluga našim korisnicima kao što je primena 5G mreže. Iskreno se nadamo da nadležnim institucijama neće trebati novih šest godina za odluku o mobilnoj mreži pete generacije, poručili su iz m:tel-a.

IZVOR-VECERNJE

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *