6:46 , понедељак , 25 март 2019
Početna / BIJELJINA / U BIJELJINI DEVET NOVIH PARKING MJESTA ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

U BIJELJINI DEVET NOVIH PARKING MJESTA ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

Zahvaljujući kampanji „Parkiraj ali ne na moje mjesto” koju provodi Koalicija organizacija osoba sa invaliditetom „Kolosi“, Bijeljina je dobila devet novih parking mjesta za osobe sa invaliditetom u užem centru grada.

Predsjednik Koalicije „Kolosi“ Mišo Jović, kaže da se kampanja provodi u saradnji sa Gradom Bijeljina, a u skladu sa Strategijom razvoda grada i kroz Lokalni akcioni plan u oblasti invaliditeta.

– Ova parking mjesta su namjenjena za osobe sa invaliditetom koje imaju motorno vozilo i posjeduju karticu za parking koju izdaje CJB, a koja važi samo za obilježena parking mjesta, kaže Jović.

Osim novih devet obilježenih parking mjesta, za lica sa invaliditetom sa karticom CJB-a obezbjeđena su i mjesta ispred bolnice, CJB, tržnih centara, a u planu je da se postave ispred svih institucija.

– Sredstva za obilježavanje je obezbjedila Koalcija. Apelujemo na sugrađane da poštuju ova parking mjesta jer je licima sa invaliditetom teško da ulaze i izlaze iz automobila ukoliko je drugi automobil preblizu parkiran, dodaje Jović.

 

Izvor: Bijeljina.org

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *