12:03 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / BIH / U DJEČIJIM PELENAMA KRIJUMČARIO MOBILNE TELEFONE

U DJEČIJIM PELENAMA KRIJUMČARIO MOBILNE TELEFONE

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskom referatu Pošta carinjenja Sarajevo otkrili su i zaplijenili 25 mobilnih telefona sakrivenih u dječijim pelenama.

22484

Zaplijenjeni su telefoni marki LG, Samsung, Huawei i Alcatel.Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskom referatu Pošta carinjenja Sarajevo otkirili su sakrivene mobilne telefone u dječijim pelenama.

„Provodeći pojačane mjere na sprečavanju krijumčarenja i prekršaja pri carinjenju poštanskih pošiljki, ovlaštena službena lica Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja u saradnji sa carinskim službenicima CR Pošta carinjenja Sarajevo, otkrili su i spriječili pokušaj krijumčarenja veće količine mobilnih telefona“, saopšteno je iz UIO BiH.

Naime, prilikom kontrole pošiljke iz SAD, deklarisane kao dječije pelene, uočena je bitna razlika u težini te znatno manja vrijednost pošiljke u odnosu na troškove transporta što je ukazivalo na mogući pokušaj krijumčarenja.

Uz pomoć rengen uređaja, uočena je struktura robe koja ne odgovara deklarisanoj. Otvaranjem pošiljke u prisustvu primaoca pronađeno je 25 mobilnih telefona.

Protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

 

IZVOR-Nezavisne novine

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *