5:40 , понедељак , 18 јун 2018
Početna / BIJELJINA / U JANJI UPISANO 10 OD PLANIRANIH 130 UČENIKA

U JANJI UPISANO 10 OD PLANIRANIH 130 UČENIKA

U srednjim školama u Bijeljini, nakon prvog upisnog roka, najviše mjesta ostalo je u Srednjoj stručnoj školi Janja gdje je od planiranih 130 upisano tek 10 učenika, rekla je  šef gradskog Odsjeka za obrazovanje LJubica Mlađenović.

skola-janja

Mlađenovićeva kaže da su u Poljoprivrednoj i medicinskoj školi već u prvom upisnom roku popunjena tri odjeljenja sa 78 medicinara, a na ovaj smjer prijavilo se 116 učenika.

Slobodnih mjesta ostalo je na smjerovima farmaceuta i veterinara.

Prema riječima Mlađenovićeve, u Gimnaziji „Filip Višnjić“ popunjeno je 147 od planiranih 208 mjesta, a u Ekonomskoj školi u prvom je roku upisano jedno od pet planiranih odjeljenja sa po 26 učenika.

U Tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“, gdje je planiran upis 286 učenika, u prvom su upisnom roku popunjavana mjesta za četvrti stepen i upisan je 91 đak, dok je ostalo slobodnih mjesta za upis 39 učenika.

Popunjavanje mjesta za trogodišnja zanimanja u ovoj školi očekuje se tek u drugom upisnom roku, jer se u prvom roku upisuju učenici sa odličnim ili vrlodobrim uspjehom iz osnovne škole.

Iz 12 osnovnih škola na području Bijeljine ove godine je izašla generacija sa 1.019 maturanata, a u šest srednjih škola u gradu ima mjesta za upis 1.060 učenika.

 

IZVOR-AGENCIJE

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *