10:48 , четвртак , 21 март 2019
Početna / BIJELJINA / U PETAK SAJAM SREDNJIH ŠKOLA I ZANIMANJA

U PETAK SAJAM SREDNJIH ŠKOLA I ZANIMANJA

Gradska uprava Bijeljina, u saradnji sa Omladinskim komunikativnim centrom Banjaluka, u petak, 23. novembra, četvrti put organizuje Sajam srednjih škola i zanimanja. Cilj Sajma je informisanje učenika završnih razreda osnovnih škola o svim postojećim zanimanjima u srednjim školama u gradu, kao i podizanje svijesti učenika i roditelja o stručnim zanimanjima i mogućnostima za zaposlenje nakon završetka jedne stručne škole, saopšteno je iz Gradske uprave.

Sajam, dugoročno gledano, doprinosi smanjenju stope nezaposlenosti na području Bijeljine, a ovom prilikom predstaviće se i nekoliko uspješnih firmi sa područja grada koje imaju veliki broj zaposlenih i koje mogu dati korisne savjete i sugestije budućim srednjoškolcima, navodi se u saopštenju.

U okviru Sajma biće organizovane fokus-grupe za učenike i roditelje na kojima će se diskutovati o postojećim zanimanjima u školama, kao i o deficitarnim stručnim profilima, koji ne postoje u bijeljinskim obrazovnim ustanovama, a koji su poslodavcima potrebni.

Sajam će, kao i prethodnih godina, biti održan u sportskoj sali Gimnazije „Filip Višnjić“ sa početkom u 10.00 časova.

Izvor: Gradska uprava

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *