11:31 , понедељак , 18 фебруар 2019
Početna / BIH / U SEPTEMBRU 376 POZIVA GRAĐANA

U SEPTEMBRU 376 POZIVA GRAĐANA

 Agencija za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH zabilježila je u septembru 376 poziva građana na telefonskoj liniji „Krimolovci“, a najveći broj informacija odnosio se na neovlašteni promet droga i privredni kriminal.

rimolovci
U ovom periodu od građana je zaprimljeno 10 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja, saopšteno je iz Sipe.

Putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela zaprimljeno je 68 prijava, od kojih 18 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno 18 kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektronskog obrasca, 28 je proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u BiH, a po sedam je postupala i Sipa.

U izvještajnom periodu pristigle su 22 povratne informacije od nadležnih policijskih i drugih organa koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“ ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela, na osnovu čega je utvrđeno da je postupanje po navedenim informacijama rezultiralo podnošenjem nadležnim tužilaštvima dva izvještaja o počinjenim krivičnim djelima i počiniocima.

Policijski službenici Sipe dali su 68 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.

 

Izvor: Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *