5:57 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / BIJELJINA / U SUVOM POLJU ODRŽAN TURNIR U GAĐANJU LETEĆIH META

U SUVOM POLJU ODRŽAN TURNIR U GAĐANJU LETEĆIH META

Lovci iz Bijeljine bili su danas domaćini Drugog otvorenog turnira u gađanju letećih meta, koje je održano u Suvom Polju, i pobjednici u ekipnoj konkurenciji među 19 ekipa sa 70 učesnika iz Srbije, Hrvatske, Slovačke, te Republike Srpske i Federacije BiH.

lovci-strijelci

Član Komisije za lovno streljaštvo Lovakog saveza Republike Srpske Marko Pavlović rekao je da su Semberci pokazali da su izuzetni domaćini i strijelci i da lovno streljaštvo ima veoma dugu tradiciju u Bijeljini.

Na takmičenju koje je održano u Suvom Polju, nakon domaćina iz Lovačkog udruženja „Semberija“, najviše uspjeha imali su lovci udruženja „Kuna“ iz Domaljevca i ekipa lovaca „Tuzla“ iz Tuzle.

Pavlović kaže da su na turniru učestvovali strijelci iz Slovačke, Srbije i Hrvatske, prijatelji i kolege lovci različitih profesija, koji su se okupili prije svega zbog druženja i ljubavi prema nadmetanjima u vještini gađanja.

U pojedinačnoj konkurenciji najbolji su bili Nikola Živković iz Lovačkog udruženja „Jelen“ Gaboš iz Republike Hrvatske, Đorđe Šimić iz istog udruženja i Jozo Kaldrmdžič iz Lovačkog udruženja „Tuzla“ iz Tuzle.

„Posebne utiske sa takmičenja ponijeli su mladi lovci iz Kalinovika i Rudog. Zoran Puhalo, član Lovačkog udruženja Zagorje‚‚ i kapiten ekipe, rekao je da je ovo njihovo prvo učešće na turniru u gađanju letećih meta i pohvalio domaćine na organizaciji i gostoprimstvu, te izrazio nadu da će se ovakvi turniri uskoro organizovati i u udruženjima regija Stara Hercegovina, Hercegovina i Sarajevsko-romanijske regije“, kaže Pavlović.

Prema njegovim riječima, prioritet i neophodan uslov za to je nabavka mašine za izbacivanje glinenih golubova.

Okupljeni lovci obišli su i fazaneriju i gater sa divljim svinjama u Semberiji, a nakon proglašenja pobjednika i dodjele nagrada za takmičare je organizovan ručak i druženje uz muziku.

Izuzetno organizovan turnir prethodio je otvaranju zimske sezone lova u Lovačkom udruženju „Semberija“ i svi gosti su im poželjeli dobru sezonu.

 

Izvor: Bijeljina danas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *