19:30 , субота , 21 јул 2018
Početna / BIJELJINA / UBIJEN DJEČAK U DVORIŠTU ŠKOLE „KNEZ IVO OD SEMBERIJE“

UBIJEN DJEČAK U DVORIŠTU ŠKOLE „KNEZ IVO OD SEMBERIJE“

U Bijeljini je petnaestogodišnjeg dječaka ubio maloljetnik od 17 godina iz ovog grada koji je uhapšen, a o motivima se još ništa ne zna, potvrdio je načelnik bijeljinskog Centra javne bezbednosti Žarko Ćosić.

624099_bijeljina-02-ubistvo-u-bijeljini-foto-goran-bobic_f

Na vanrednoj konferenciji za novinare Ćosić je rekao da je počinilac ubistva uhapšen u 15.30 časova.

 Uhapšen je maloletnik čiji su inicijali M.I. (17), a pronađen je i pištolj kojim je ubistvo počinjeno.

Ubijen je petnaestogodišnji dečak čiji su inicijali S.G, potvrdio je Srni dežurni tužilac.

– U toku je kriminalistička obrada uhapšenog i uzimanje izjava od više osoba, kao i pretresi stanova u Bijeljini – naveo je Ćosić.

Prema njegovim rečima, dečak je ubijen hicem iz pištolja u grudi.

Maloljetni ubica pronašao je u kući pištolj u vlasništvu prijatelja njegovog oca koji je otišao u inostranstvo, a pištolj nije predat na čuvanje u roku od 60 dana kako zakon nalaže.

Ćosić je rekao da očevidaca ubistva nema, a u momentu kada je hitac ispaljen u školskom dvorištu su bila tri dečaka od desetak godina.

Oni su videli muškarca krupnije građe koji je bježeći pretrčao školsko dvorište.

Pronalazak tijela dečaka nepoznati muškarac prijavio je telefonom Hitnoj službi u Bijeljini u 13.05 časova, a telo se nalazilo na klupi između škole i dečjeg vrtića.

Ćosić je pozvao sve građane, naročito roditelje, da vatreno oružje, ukoliko ga poseduju u kući, obezbede kako bi bilo van domašaja dece, ističući da se na taj način izbegavaju katastrofalne posljedice poput izgubljenog života petnaestogodišnjaka u Bijeljini. Telo je pronađeno nešto iza 13.00 časova u dvorištu Osnovne škole „Knez Ivo od Semberije“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *