5:23 , уторак , 17 јул 2018
Početna / BIJELJINA / UČENICI TEHNIČKE ŠKOLE OSVOJILI DRUGO MJESTO

UČENICI TEHNIČKE ŠKOLE OSVOJILI DRUGO MJESTO

Učenici treće godine Tehničke škole Mihajlo Pupin iz Bijeljine osvojili su drugo mjesto na Međunarodnom takmičenju za mlade automehaničare o temi ABS senzori i kočnice, koje je održano u okviru projekta Zapadni Balkan u Bugarskoj , od 13. do 17. marta.

TEHN SKOLA
Prvo mjesto pripalo je Makedoncima. Odlazak učenika organizovala je bijeljinsko Zanatsko – preduzetničko udruženje, a podržalo resorno ministarstvo.

Osvojeno drugo mjesto među učesnicima iz osam zemalja, koji imaju mnogo bolje uslove za praktičnu nastavu veliko je priznanje, ali i podstrek za buduće automehaničare – Borisa Antića i Danijela Eraka, koji su nakon dvodnevnog seminara imali pismenu i praktičnu provjeru znanja o kočionom sistemu.

Međunarodno takmičenje bilo je izazov za učenike Tehničke škole,koji do sada nisu imali slična iskustva.

Takmičenje je organizovala Asocijacija zanatske komore Јugoistočne Evrope ,čiji je član bijeljinsko Udruženje preduzetnika.

Na seminaru u Bugarskoj budući automehaničari,koji već dvije godine obavljaju praksu u privatnim autoservisima , imali su priliku da od predavača iz Njemačke saznaju o najnovijim dostignućima u Evropi i razvijenom svijetu u oblasti kočionog sistema. Praktična nastava izvodi se,inače, u dotrajalom objektu pa oko 300 učenika nestrpljivo očekuju izgradnju radionice u Račanskoj ulici ,koja je predviđena Strategijom razvoja grada.

Izvor: RTRS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *