10:21 , четвртак , 21 јун 2018
Početna / BIJELJINA / UDRUŽENJE „OTAHARIN“ PONOVO OSVOJILO PRVU NAGRADU EU

UDRUŽENJE „OTAHARIN“ PONOVO OSVOJILO PRVU NAGRADU EU

Udruženje građana za promociju obrazovanja Roma „Otaharin“ iz Bijeljine drugi put je osvojilo prvu nagradu EU za integraciju Roma u zemljama zapadnog Balkana i Turske, saopšteno je iz ovog udruženja.

22301

„Otaharin“ je nagrađen za projekat „Sportom do socijalne inkluzije i obrazovanja“ koji predviđa formiranje fudbalskog kluba Otaharin s ciljem unapređenja uslova života i obrazovanja ugožene djece putem fizičkioh i kreativnih aktivnosti.

Projekat Sportom do socijalne inkluzije i obrazovanja rezultat je saradnje sa organizacijom „Ker NJemačka“ /CARE Deutschland-Luxemburg e.V./ i njemačim sportskim Univerzitetom iz Kelna /German Sports University Cologne/.

„Koristeći fudbal kao izgovor, korisnike uključujemo u redovan školski sistem, pratimo njihov rast i razvoj, razvijamo socijalne vještine, a kroz Dnevni centar za djecu koja žive i/ili rade na ulici ili su u riziku da to postanu pružamo sigurno mjesto gdje dobijaju obroke, igraju se, uče, izvršavaju školske obaveze, kupaju se“, ističu u „Otaharinu“.

U ovoj školskoj godini 40 korisnika prima mjesečnu stipendiju, a za narednu školsku godinu planirano je da najmanje još 30 korisnika postanu stipendisti „Otaharina“.

Cilj nagrade EU za integraciju Roma u zemljama zapadnog Balkana i Turske jeste da skrene pažnju na politički značaj integracije Roma u procesu proširenja EU, da ojača ulogu civilnog društva i pokaže odlučnost i posvećenost EU u vezi sa poboljšanjem socijalne inkluzije Roma.

Svečanoj ceremoniji i dodjeli nagrada u Briselu su 28. marta prisustvovali izvršni direktor Udruženja građana „Otaharin“ Dragan Joković i koordinator nagrađenog projekta Tanja Damjanović.

 

Izvor: InfoBijeljina.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *