2:31 , среда , 19 децембар 2018
Početna / REGION / „UHAPŠENI POLICAJCI SU SRPSKE NACIONALNOSTI“

„UHAPŠENI POLICAJCI SU SRPSKE NACIONALNOSTI“

Pripadnici policije Kosova koji su uhapšeni zbog manipulacije dokazima u istrazi ubistva Olivera Ivanovića su srpske nacionalnosti, piše portal gazetaexpress.
 059265Kako navode, riječ je o policajcima D.M. i Ž.Ј.

Uhapšeni su pripadali Policijskoj stanici Sjeverna Mitrovica i protiv njih je primenjena mjera policijskog zadržavanja od 48 sati, navodi portal.

Do hapšenja je došlo po nalogu Osnovnog suda u Mitrovici i tokom pretresa kod pritvorenih je pronađen jedan pištolj TT sa dva šaržera sa devet metaka, kalibra 7.62 mm koji će biti iskorišćeni u daljoj proceduri.

Iako se ni u saopštenju Policije Kosova niti Policijskog inspektorata ne daje identitet pritvorenih, portal gazetaexpress.com piše da se radi o D.M. i Ž.Ј.

Iz Državnog tužilaštva je saopšteno da će Osnovno tužilaštvo u Mitrovici podnijeti zahtjev nadležnom sudu za određivanje pritvora od 30 dana za pritvorene pripadnike Policije Kosova, dok je Policija Kosova donijela odluku o njihovoj suspenziji do okončanja istrage.

Tužilac Njazi Redža u subotu je potvrdio da su dvojica pripadnika kosovske policije uhapšena, a kako je rekao „bili su na dužnosti i nisu valjano obavili posao“.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara u Kosovskoj Mitrovici, ispred kancelarije svoje građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“. Prema podacima sa obdukcije, Ivanović je pogođen sa šest metaka iz „duge devetke“, a nedaleko od mjesta ubistva pronađeno je zapaljeno vozilo.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je odmah da je ubistvo Olivera Ivanovića teroristički akt i da će se Srbija prema tom aktu tako i odnositi, kao i da Srbija zahtijeva da učestvuje u istrazi ubistva Ivanovića, ali su kasnije prištinski zvaničnici odbacili tu mogućnost, navodeći da će samo razmjenjivati informacije o slučaju sa srpskom stranom.

Podsjećamo, Ivanović je ranije izjavio da se plaši mogućeg atentata, dok je za „Vreme“ izjavio da na Kosovu postoji nevjerovatan osjećaj ugroženosti i straha kod naroda. Kako je naveo, „ljudi se ne boje Albanaca, nego Srba, lokalnih kabadahija i kriminalaca koji se voze u džipovima bez tablica, a policija ne reaguje“.

Osim toga, Ivanovićeva supruga je nakon ubistva izjavila da se „zna ko je to uradio“.

Izvor: Beta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *