5:54 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / UMIŠLJENI MIROTVORAC MESIĆ PONOVO OBUKAO USTAŠKO ODIJELO

UMIŠLJENI MIROTVORAC MESIĆ PONOVO OBUKAO USTAŠKO ODIJELO

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je „umišljeni mirotvorac Stjepan Mesić opet obukao ustaško odijelo koje navlači po potrebi i samo kada treba napadati Srbe i Republiku Srpsku ili držati ustaške govore po Australiji“.

dodik
Komentarišući Mesićevu izjavu „da bi odmah trebalo presjeći koridor kad bi Republika Srpska pokušala da se otcijepi i da bi to bilo gotovo za par sati“, Dodik je rekao da bi „taj političar, koji je dio prošlosti u svakom smislu i koji je već dugi niz godina ostavljen na smetljištu istorije, u čijoj glavi očigledno vlada oluja, ponovo da ratuje i presijeca koridore i priziva NATO“.

Pošto se BiH i u međunarodnim političkim krugovima sve više spominje kao njen propali eksperiment, istakao je Dodik, srpski narod, koji iznad svega cijeni slobodu, jednostavno ne smije dopustiti da doživi potop u propaloj zajednici.

„Zato i mislim da je pri takvom stanju stvari racionalan dijalog o mogućem mirnom razlazu najbolje rješenje za sve u BiH“, rekao je predsjednik Srpske.

Dodik je konstatovao da zagovornike ratne opcije, poput jednog od grobara bivše Jugoslavije – Mesića, na svu sreću niko ništa i ne pita, niti bilo ko drži do njegovog mišljenja.

„A što se tiče Mesićevog istomišljenika Valentina Incka i njegovih snova, poručujem mu da ide u svoju zemlju i tamo sanja, jer ne znam šta će više ovdje“, zaključio je Dodik.

 

Izvor: Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *