19:57 , среда , 22 мај 2019
Početna / VIJESTI / UPOZNAJTE NAJBOGATIJU ŽENU NA SVETU KOJA JE BOGATSTVO ZARADILA SAMA

UPOZNAJTE NAJBOGATIJU ŽENU NA SVETU KOJA JE BOGATSTVO ZARADILA SAMA

Najbogatija žena na svetu koja je svoje bogatstvo sama zaradila, a nije ga nasledila, svoju karijeru je zapravo započela radom u fabrici za 16 dolara mesečno.

Nakon četiri godine provedene u fabrici, Wu Yajun je odlučila da promeni svoju inženjersku profesiju i počela je za kineske novine da piše o nekretninama.

Kada je napokon mogla da kupi svoj prvi stan, susrela se s nizom problema poput nedostatka gasa u stanovima, lošeg osvetljenja ili pak problema s liftom u zgradi, piše Novac.hr.

To ju je podstaklo da sa svojim tadašnjim suprugom osnuje Longfor Properties, kompaniju koja se bavi prodajom nekretnina.

Prvu rezidencijalnu nekretninu kompanija je prodala 2007. godine i to za 157 dolara po kvadratu, što je u to vreme bilo čak dvostruko više od prosečnog prihoda s kojim je jedno kinesko domaćinstvo na mesečnom nivou raspolagalo.

Uz to, Longfor je i jedan od pokretača šoping centara u Kini. Sedište kompanije je u Hong Kongu, a posluje u 47 gradova širom zemlje.

Yajun je danas prema Blumbergovom indeksu milijardera najbogatija žena na svetu sa bogatstvom od 8,3 milijarde dolara koje je sama zaradila.

IZVOR: NOVAC.HR

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *