6:04 , петак , 17 август 2018
Početna / BIH / USAID PROJEKAT UNAPREĐENJA LOKALNOG RAZVOJA

USAID PROJEKAT UNAPREĐENJA LOKALNOG RAZVOJA

Zajednički projekat američke i švedske vlade, Projekat unapređenja lokalnog razvoja (GOLD), potpisat će danas ugovor o grantu sa Područnom privrednom komorom Bijeljine. Ugovor o grantu potpisaće Gabriel Abraham, direktor USAID/Sida GOLD projekta i Mihajlo Vidić, predsjednik Područne privredne komore Bijeljine.

bijeljina

Svrha granta je podrška 10 preduzeća iz prehrambene industrije sa područja regije Bijeljine kako bi ispunili zahtjeve sertifikacije o sigurnosti hrane kao jednom od osnovnih preduslova za izvoz prehrambenih proizvoda. Sredstva će biti korištena za pripremu preduzeća za sam proces sertifikacije/resertifikacije i pokrivanje troškova sertifikacije.

Glavni cilj USAID/Sida Projekta unapređenja lokalnog razvoja (GOLD) je snažna podrška lokalnim zajednicama na ekonomskom razvoju, privlačenju investicija i otvaranju novih radnih mjesta.

USAID/ Sida GOLD projekat pruža podršku, između ostalog, sljedećim sektorima: proizvodnja namještaja, kablova, obuće, SIM i pametnih kartica, IT, trgovine, tekstila, metaloprerađivačke i drvoprerađivačke industrije.

U proteklom periodu, USAID/Sida GOLD projekat je putem programa razvoja radne snage, sertifikacije podržao otvaranje 1678 direktnih radnih mjesta, od kojih su 63% žene, a 61% mladi.

 

Izvor: Bijeljina Danas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *