11:20 , четвртак , 15 новембар 2018
Početna / BIJELJINA / USIJANI TELEFONI HITNE U BIJELJINI, ZA ŠLEP-SLUŽBU NEMA PREDAHA

USIJANI TELEFONI HITNE U BIJELJINI, ZA ŠLEP-SLUŽBU NEMA PREDAHA

Bijeljina – Niske temperature vazduha koje se posljednjih dana u Semberiji spuštaju i do minus 16 stepeni Celzijusa prouzrokovale su brojne probleme.

4541_uis-bijeljina-pod-snijegom

tanovnici u ovom dijelu Srpske nenaviknuti na ovako hladne dane, bore se kako znaju i umiju, a dežurne službe imaju pune ruke posla. Posljednjih dana usijao se i telefon Službe hitne pomoći bijeljinskog Doma zdravlja, jer se mnogi građani obraćaju za pomoć.

– Zbog poledice je posebno teško pješacima, pa je evidentiran i veći broj građana sa prelomima. Samo sam u toku jedne smjene imao šest takvih intervencija – rekao je ljekar Aleksandar Stevanović.

Sa većim brojem intervencija susreću se i vatrogasci.

– Na teren posljednjih dana najčešće odlazimo zbog paljenja elektroinstalacija, dimnjaka i kontejnera – kazao je starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Mile Spasojević.

Usljed niskih temperatura kvarova je bilo i na vodovodnoj mreži, a iz bijeljinskog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ upozoravaju građane da zaštite odvode kako ne bi došlo do veće štete.

– Imali smo veću intervenciju u jednoj zgradi, ali su naši radnici uspjeli sanirati kvar – rekao je portparol ovog preduzeća Stojadin Knežević i savjetovao građanima da vodomjere zaštite staklenom vunom, stiroporom ili nekom drugom vrstom izolacije.

Portparol „Elektro-Bijeljine“ Slobodan Đalamić kaže da su godišnji remonti završeni na vrijeme, što je dalo efekte i u ovim vremenskim uslovima, pa građani imaju nesmetano napajanje strujom.

Sekretar Auto-moto društva „Sigurnost“ Slobodan Vujić je kazao da je kamion za šlepanje vozila non-stop na terenu. Zbog niskih temperatura zaledio je i kanal Dašnica, a takvu sliku ne pamte dugo ni najstariji stanovnici ovog grada.

Izvor: glassrpske.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *