9:57 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / BIH / USPJEŠNA BORBA VATROGASACA SA POŽARIMA

USPJEŠNA BORBA VATROGASACA SA POŽARIMA

U Trebinju se u toku noći pojavila vatra u rejonu sela Orašje i LJekova, ali za sada ne prijeti naseljenim mjestima.

524441

Teren je na ovom području nepristupačan, a vatrogasci koji su cijelu noć bili na terenu i danas nastavljaju dežurstvo, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.

Po dojavi građana da u selu Dubočani gore dvije kuće, angažovani su vatrogasci i policija, a ustanovljeno je da požar nije zahvatio kuće.

Nema izgorjelih stambenih objekata i povrijeđenih mještana, ali je izgorjelo desetak košnica sa pčelama, voćnjak, kao i šuma u okolini sela.

Na teritoriji opštine Bileća aktivna su dva požara – prvi od sela Zasada prema selu Kuti, koji je trenutno pod kontrolom i ne prijeti kućama, a drugi aktivni požar je iznad sela Gornji Mirilovići i za sada ne prijeti kućama.

Ugašena su dva manja požara trave i niskog rastinja kod mjesta Pađeni i Bijela Rudina. Jedna ekipa od tri vatrogasca sa jednim vozilom išla je u pomoć trebinjskim vatrogascima u selo Dubočani.

Aktivan je požar na planini Babi u opštini Gacko, a juče je u popodnevnim časovima vatru gasio helikopter Oružanih snaga BiH.

Požar trenutno ne prijeti naseljenim mjestima i slabijeg je intenziteta u odnosu na prethodni dan. Požar u rejonu Kamenog brda je ugašen.

Nevesinjski vatrogasci imali su dvije intervencije, a ugašen je požar strnjišta i trave kod Kifinog Sela, kao i požar u rejonu Vjenčaca. Zapaljena je borova šuma u blizini drvene crkve i na teritoriji opštine nema aktivnih požara.

Vatrogasci su imali uspješne intervencije u LJubinju, Novom Goraždu, Sokocu, Palama, Višegradu, Istočnom Novom Sarajevu i Rogatici.

Izvor: agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *