15:32 , понедељак , 17 децембар 2018
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / USVOJENA REZOLUCIJA O VOJNOJ NEUTRALNOSTI SRPSKE

USVOJENA REZOLUCIJA O VOJNOJ NEUTRALNOSTI SRPSKE

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Rezoluciju o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Republike Srpske, kojom se definiše neutralnost Republike u odnosu na postojeće vojne saveze.

narodna-skupstina-rs 12
Za rezoluciju koju su predložili klubovi poslanika SNSD, SP i SDS-K glasala su 44 poslanika.

Usvojen je Zakon o Fondu solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, čiji je predlagač predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Ovim zakonom omogućava se dijagnostika i liječenje oboljele djece u stranim zemljama u kojima djeluju zdravstvene ustanove u kojima je to moguće.

Narodna skupština usvojila je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o „Željeznicama Republike Srpske“, po hitnom postupku, kojim se definiše sprovođenje postupka restrukturisanja ovog privrednog društva.

Poslanici su podržali i Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o privrednim društvima, po hitnom postupku.

Usvojeni su Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o sudovima Republike Srpske, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima Republike Srpske i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima.

Narodna skupština je usvojila Nacrt zakona o banjama, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Penzijskom rezervnom fondu Republike Srpske.

Usvojen je izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske u prvih šest mjeseci ove godine.

Poslanici su primili k znanju izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske o sprovedenoj finansijskoj reviziji Konsolidovanog godišnjeg finansijskog izvještaja za korisnike budžeta Republike Srpske za period 1. januar-31. decembar 2016. godine, te usvojili Godišnji revizorski izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske za 2017. godinu.

Usvojen je i Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Republike Srpske za period 1. januar-30. jun ove godine.

O Interpelaciji za razmatranje Ekonomske politike Vlade Republike Srpske – prijedlog narodnih poslanika, poslanici nisu odlučivali, a primljen je k znanju Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH za prošlu godinu.

Usvojen je izvještaj Garantnog fonda Republike Srpske AD Banjaluka o radu i poslovanju za prošlu godinu, Prijedlog prostornog plana područja posebne namjene „Klekovača“ i Nacrt prostornog plana područja posebne namjene „Aerodrom Banjaluka“.

Narodna skupština stavila je van snage Odluku o davanju posebnog ovlašćenja broj: 02/1 – 021 – 124/17 od 9. februara 2017. godine i Zaključak u vezi sa Izvještajem Republičke komisije za sprovođenje referenduma o rezultatu republičkog referenduma na pitanje: „Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske? broj: 02/1 – 021 – 125/17“ od 9. februara ove godine.

 

Izvor: Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *