15:12 , уторак , 20 август 2019
Početna / REGION / VARAO KOMPANIJE DA RADI ZA „BEOGRAD NA VODI“!

VARAO KOMPANIJE DA RADI ZA „BEOGRAD NA VODI“!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala uhapsili su V.J. (1957).
On je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je lažno se predstavljajući kao Andrej Kamaraš, finansijski direktor kompanije „Al Maabar Investments – LLC“, koja posluje u okviru projekta „Beograd na vodi“, oštetio veći broj kompanija u Srbiji.

U saradnji sa Posebnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, a na osnovu informacija Bezbednosno – informativne agencije, V.J. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio više krivičnih dela prevara i falsifikovanje isprave.

Sumnja se da je V.J. tokom dužeg vremenskog perioda, u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, stupao u kontakt sa većim brojem pravnih lica sa teritorije Republike Srbije, kojima je lažno nudio mogućnost plasmana njihove robe na tržištu Ujedinjenih Arapskih Emirata, preko kompanije „Al Maabar Investments – LLC“, sa sedištem u Abu Dabiju.

Kako se sumnja da bi oštećene doveo u zabludu, osumnjičeni je izradio lažnu veb stranicu www.almmaab.com, koja svojim grafičkim izgledom liči na veb prezentaciju kompanije „Al Maabar Investments – LLC“, na kojoj je ostavio imejl adresu, preko koje je komunicirao sa oštećenim kompanijama, saopštio je MUP Srbije.

Takođe sumnja se i da je V.J. sačinjavao falsifikovanu poslovnu dokumentaciju, overavao je lažnim pečatom kompanije koji je sam izradio i na taj način dovodio u zabludu odgovorna lica većeg broja kompanija u Srbiji.

Postoje osnovi sumnje da je V.J. koristio i falsifikovani pasoš Republike Slovačke na ime Andrej Kamaraš.

IZVOR: MONDO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *