4:57 , недеља , 22 април 2018
Početna / BIJELJINA / VEČERAS IZLOŽBA „ZAVJET“ POVODOM 10 GODINA RADA „ODIGITRIJE“

VEČERAS IZLOŽBA „ZAVJET“ POVODOM 10 GODINA RADA „ODIGITRIJE“

U Galeriji Centra za kulturu u Bijeljini večeras će biti otvorena izložba „Zavjet“ povodom 10 godina rada Škole ikonopisa „Odigitrija“ Eparhije zvorničko-tuzlanske.
Nastavnik u Školi ikonopisa „Odigitrija“ Vaso Popović rekao je Srni da su drugarstvo i ljubav njihov način očuvanja i širenja pravoslavnog nasljeđa.

dsc_8351
„Misija naše škole je očuvanje onoga što jesmo i onoga što smo oduvijek i bili. Istinski nas raduje i činjenica da naša škola nije primarno u vezi samo sa crtanjem i slikanjem, već je postala i ogledalo naše duše, kao što ni ikona nije samo slika, već molitva i nadanje u Gospoda“, naglasio je Popović, koji je i protonamjesnik, diplomirani teolog i vojni sveštenik u Bijeljini.

Škola „Odigitrija“, osim izučavanja vizantijskog ikonopisa, omogućila je učenicima osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da u okviru „Umjetničke radionice“ izučavaju i druge vidove likovnog izražavanja, kao što je organizovana i pripremna nastava za upis na likovne akademije.

LJetopis Škole bilježi niz kolektivnih izložbi, borbi za očuvanje pravoslavnog identiteta, studijskih putovanja…

Školu ikonopisa „Odigitrija“ pohađalo je više od osam stotina polaznika.

U toku ove godine nastavu su pohađala 72 učenika, a najavljen je upis novih polaznika.

Škola ikonopisa „Odigitrija“ nalazi se u Tržnom centru „Emporijum“ u Bijeljini i djeluje sa blagoslovom NJegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Hrizostoma.

Izložba „Zavjet“ biće otovrena u 19.30 časova u Galeriji Centra za kulturu.

IZVOR-AGENCIJE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *