9:12 , уторак , 26 март 2019
Početna / BIJELJINA / VEČERAS SMOTRA ETNOLOŠKOG FILMA

VEČERAS SMOTRA ETNOLOŠKOG FILMA

U okviru devete Smotre etnološkog filma u Bijeljini od večeras će biti prikazivan po jedan film iz BiH, Hrvatske, Makedonije, Španije, Belgije i Italije, te jedan rađen u koprodukciji Irana i Italije, dok će iz Srbije biti prikazano pet filmova.

Prikazivanje etnološkog filma počinje od sutra filmom „Arhipelag“ iz prošle godine koji je dobio nagradu za najbolju kameru. Ovaj film rađen je u koprodukciji Iran-Italija, traje 61 minut, a režiser je Kamila Insom.

Nakon ove projekcije u Muzeju će u 19.10 časova uslijediti i prikazivanje jednog srpskog filma „Cipovka – hleb koji se smeje na mesec“, nagrađenog za doprinos nematerijalnom kulturnom nasleđu, a film je režirala Jelena Vukmanović.

Deset filmova koji će biti prikazani su iz takmičarskog programa ovogodišnjeg 27. Međunarodnog festivala etnološkog filma i dva iz informativnog programa, najavljeno je iz Muzeja „Semberije“.

Filmovi će biti emitovani svake srijede u decembru od 18.00 časova u prostorijama Muzeja „Semberije“, a ulaz će biti besplatan.

Smotru organizuje Muzej „Semberije“ u saradnji sa Etnografskim muzejom u Beogradu.

 

Izvor: Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *