14:52 , четвртак , 22 август 2019
Početna / BIH / VIGEMARK: OVO JE VRLO VAŽAN DAN ZA BIH

VIGEMARK: OVO JE VRLO VAŽAN DAN ZA BIH

Lars-Gunar Vigemark, šef Delegacije Evropske unije u BiH, posjetio je danas biračko mjesto u Gimnaziji Obala u Sarajevu. Istakao je da je “ovo veoma važan dan za Bosnu i Hercegovinu”, te da se u ime EU nada da će odziv građana biti što veći.

“Nadamo se da neće biti preveliki broj neregularnosti i manipulacija u izbornom ciklusu. Nadamo se da će se poštovati izborni rezultati i da će u relativno kratkom vremenskom roku biti formirane vlade i zakonodavna tijela. Da bi se to desilo biće potrebno da se postigne kompromis, biće potrebno pregovarati, a iznad svega potrebna je volja da se nađe rješenje koje je svima prihvatljivo. To je jednostavno princip u svakoj drugoj zemlji, pa jednako tako i u BiH”, kazao je Vigemark.

Dodao je da će EU nastaviti pratiti izborni proces kolega putem kolega iz ODIR-a, koji će sa ocjenom izaći sutra u popodnevnim satima, ali i iz drugih izvora kao što su mreže nevladinih organizacija.

“Ono što su mi prenijeli u razgovoru jeste da se ove godine bilježi aktivniji interes građana za izbore, ali i za praćenje izbora”, zaključio je Vigemark.

 

Izvor: Anadolija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *