5:35 , среда , 20 јун 2018
Početna / BIJELJINA / VIKIMEDIJINA RADIONICA U SARADNJI SA GRADSKOM BIBLIOTEKOM

VIKIMEDIJINA RADIONICA U SARADNJI SA GRADSKOM BIBLIOTEKOM

Vikimedijina zajednica Republike Srpske, u saradnji sa Narodnom bibliotekom „Filip Višnjić“ iz Bijeljine organizuje danas uređivačku radionicu u okviru projekta „VikiSemberija“ na Vikipediji na srpskom jeziku i srodnim projektima.
Događaj predstavlja GLAM projekat čiji je cilj saradnja među ustanovama kulture na području Bijeljine i Semberije i Vikimedijinih projekata radi stvaranja otvorenog i slobodnog sadržaja.

vikimedia
Učesnici radionice, koja će biti održana od 15.00 do 19.00 časova u prostorijama Narodne biblioteke „Filip Višnjić“, upoznaće se o osnovnim pravilima i smjernicama Vikipedije, kao i o procesu nastanka i obrade vikipedijanskog članka.

Učesnici će slobodno moći da odaberu temu o kojoj će pisati, a literaturu za članke obezbijediće Biblioteka.

GLAM projekti podrazumijevaju projekte podrške i saradnje sa ustanovama kulture – galerijama, bibliotekama, arhivima i muzejima. Sama riječ je akronim nastao od engleskih riječi za ove ustanove kulture.

Osim ovih, obuhvaćene su i ostale ustanove, kao što su pozorišta, javni emiteri i drugo.

Ovaj događaj je drugi ove vrste u Bijeljini u organizaciji Vikimedijine zajednice Republike Srpske, a predstavlja nastavak saradnje sa Narodnom bibliotekom „Filip Višnjić“.

Prva radionica održana je 17. oktobra.

IZVOR-AGENCIJE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *