9:47 , ponedeljak , 11 decembar 2017
Početna / VIJESTI / MUZIKA / VIVA VOX U POLUFINALU TALENT ŠOU PROGRAMA U AUSTRIJI

VIVA VOX U POLUFINALU TALENT ŠOU PROGRAMA U AUSTRIJI

Hor Viva Vox plasirao se u polufinale najgledanijeg TV programa u Austriji za horove i pevačke sastave „Die große Chance der Chor“, kao jedini učesnici van nemačkog govornog područja.

17618

Emisija je projekat Javnog servisa Austrije – ORF, a žiri čine zvezda iz Nemačke i Austrije: pevač i koreograf Rameš Nair, glumac, komičar i voditelj Oliver Poher, soul-pevačica Doreta Kartel i glumica Misi Mej.

Oni su prvi put imali prilike da čuju najpopularniji hor iz Srbije, koji ih je ostavio bez daha. Viva Vox je izveo sada več čuvenu obradu „„Du Hast““ nemačke grupe Rammstein, što je, pored žirija, oduševilo i mnogobroju publiku u studiju.

Uz komentare žirija da nikada nisu čuli obradu sličnu njihovoj, uz pohvale za uigranost, koreografiju, kostime i energiju koja je jedinstvena, Viva Vox je napustio scenu sa sva četiri glasa „za“ i direktno se plasirao u polufinale takmičenja.

„Oduševljeni smo reakcijom austrijskog žirija i publike. Pre nekoliko meseci dobili smo poziv od organizatora sa ORF-a i ideja nam se svidela. Ovo je bila sjajna prilika da se, nakon koncerta 2012. u Beču, još jednom pojavimo pred austrijskom publikom“, izjavili su članovi hora.

Od polufinalnih emisija, osim žirija, i publika će moći da glasa za svog favorita u borbi za finale. Velika dijaspora iz Srbije, koja živi u Austriji, prvi put u ovom šou programu će imati i svog predstavnika za kojeg može da navija. Prvo polufinale, u kojem nastupa Viva Vox, na programu je 11. novembra, saopštio je hor.

Izvor: B92

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *