10:17 , четвртак , 21 јун 2018
Početna / BIJELJINA / „VIVAMEDIK“ PREUZIMA APOTEKE „SEMBERIJA“

„VIVAMEDIK“ PREUZIMA APOTEKE „SEMBERIJA“

Apoteka „Vivamedik“ iz Kozluka kod Zvornika, kao strateški partner, preuzeće poslove gradske Apoteke „Semberija“ u Bijeljini, ukoliko se Skupština grada saglasi sa ovakvom odlukom Gradske uprave.

majevica

Ugovor bi bio zaključen na period od 15 godina, uz mogućnost dodatnog produženja za još pet godina. U obrazloženju odluke navodi se da je prethodno data saglasnost na nacrt notarski obrađenog ugovora o preuzimanju poslovanja Apoteke „Semberija“ Bijeljina koji je bio ponuđen na zaključenje Zdravstvenoj ustanovi „Moja apoteka“ Banjaluka, ali se oni nisu izjasnili o dostavljenoj ponudi. Isti ugovor ponuđen je na zaključenje sljedećem kvalifikovanom ponuđaču sa javnog poziva, a to je Zdravstvena ustanova Apoteka „Vivamedik“ Kozluk, kao sljedeći i jedini preostali kvalifikovani ponuđač za izbor strateškog partnera Apoteke „Semberija“ Bijeljina.

Ugovor bi trebalo da zaključe Grad Bijeljina, Apoteka „Vivamedik“ Kozluk i Apoteka „Semberija“ Bijeljina. U obrazloženju se precizira da se osnovni sadržaj ugovora svodi na izdavanje u zakup svih poslovnih prostora u kojima Apoteka „Semberija“ Bijeljina obavlja apotekarsku djelatnost, bez plaćanja zakupnine, ali uz obavezu plaćanja PDV-a. Strateškom partneru bi se ustupile i sve zalihe lijekova kao i inventar i oprema Apoteke „Semberija“. Na ime ovakvog izdavanja u zakup poslovnih prostora, strateški partner je obavezan da izmiri sva dugovanja koja ima Apoteka „Semberija“, da preuzme sve zaposlene koji imaju validan ugovor o radu, uz preuzimanje potraživanja koja ima Apoteka „Semberija“, kao povjerilac u svojim dosadašnjim poslovnim odnosima. Odluka o davanju saglasnosti na nacrt ugovora o preuzimanju poslova biće pred gradskim odbornicima u petak, 21. aprila.

IZVOR-AGENCIJE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *